Goksøyr Camping

Goksøyr Camping ligger så å si helt nede i fjæresteinene. En flott beliggenhet, om man setter pris på «Det Gode Liv», som nærhet til sjøen, fuglelivet, soloppgangen og mye mer.

Hvert år kommer det utallige campingturister fra hele verden for å tilbringe ferien på Runde. – Vertskapet, Knut Asle Goksøyr og hans kone Inguna, har nedlagt et formidabelt arbeid for å legge til rette  for en god campingopplevelse for alle.

Campingplassen er bygd på familien Goksøyrs gårdsbruk, der fjøset er omgjort til en koselig café. I kjelleren på hovedhuset er det dusj og toaletter for de besøkende. 

På campingplassen er det satt opp oppstillingsplasser for bobiler, teltplasser og hytter. – Der er også kiosk, der besøkende får kjøpt diverse dagligvarer, samt souvenirer.

Vertskapet – Knut Asle og Inguna – er hyggelige, imøtekommende og behjelpelige med å gi svar på alle slags spørsmål de reisende måtte ha. Knut Asle, som er født og oppvokst på Runde, har en formidabel historiekunnskap, i tillegg til kunnskaper om fuglelivet, dyrelivet og plantelivet på øya.

Uten Goksøyr Camping ville neppe Runde vært den populære naturperlen øya er i dag. Det er ingen tvil om at ekteparet har vært spydspisser i utviklingen på Runde, og har brøytet vei for den turistsuksessen øya har blitt. Både Runde og Herøy kommune har mye å takke disse ildsjelene for.

Der kjente og ukjente møtes

Sjefen, altmuligmannen Knut Asle, er aldri langt unna. Enten er han i kiosken – eller han bistår turister som trenger hjelp.

I tilknytning til løa, som er ombygd til selskapslokale, er det bygd en koselig terrasse der man kan møtes, nyte noen solstråler og slå av en prat med både kjente og ukjente.  

Jeg er også ofte å finne på Goksøyr Camping, enten for å ta en pause eller for å hente gjester til båttur med Aquila.

Det er også satt opp et koselig lysthus campingturistene kan benytte til lystige lag.  Overalt er det satt oppflotte blomsteroppsatser som skaper trivsel, samt gir Goksøyr Camping et hjemmekoselig preg.